fbpx

Как да настроите секция Магазин във Фейсбук страницата си

секция Магазин във Фейсбук

Фейсбук предлага много възможности за малките бизнеси и брандове, за да може да растат онлайн и да останат свързани със своите последователи и клиенти чрез бизнес страниците си. Ако фирмата ви се базира на продукти, Фейсбук предоставя чудесен начин да покажете продуктите си онлайн чрез секция Магазин.

В кратки линии трябва да настроите магазина си на вашата бизнес страница, като тя трябва да съдържа вашите продукти. Настройките на магазин ще позволят на вашите клиенти да намират продукти от мобилният си телефон и да пазаруват директно чрез Фейсбук, а това е чудесна възможност. Вижте кои са простите стъпки как да настроите Фейсбук страницата на вашият бизнес.

Добавяне на секция магазин

Първо проверете дали имате достъп до магазина или не. Влезте във вашата Фейсбук страница, отидете в лявата страна на лентата под „Управление на раздели“, там ще намерите „Раздел магазин“. Кликнете върху раздела „Добавяне на магазин“.

Избиране на валута

Щом кликнете върху раздела „Добавяне на магазин“, трябва да изберете валута. Това ще се показва, когато вашите продукти бъдат маркирани с цени.

Разделът „Магазин“ е създаден

Под профилната снимка под „Други раздели“ се създава раздел „Магазин“. Кликнете върху раздела и започнете да добавяте продукти.

Описание на продуктите

Дайте кратко описание на продуктите, които продавате. Оптимизирайте съдържанието и го прецизирайте, тъй като имате право да използвате само 200 знака. Не включвайте никакъв HTML код, телефонни номера, имейл адрес или друг вид нежелан текст.

Добавяне на продуктите

Добавянето на продукти е много просто. Първо кликнете върху „Добавяне на продукти“. Там ще намерите диалогов прозорец с поле за подробности на продукта. Въведете името на продукта, цената, описанието и разбира се, изображение или видео.

Тук ще получите още две опции: представяне на продукта и споделяне на продукта. Избирайки продукт, Фейсбук ще постави този конкретен продукт в горната част на страницата и ще бъде изброен в магазина. Избраните продукти могат да бъдат до 10 на брой. Споделянето на продуктите, ще споделя избраните продукти в страницата ви, веднага щом добавите продукта.

Преглед на продуктите

След като добавите първия продукт, той се обработва от екипа на Фейсбук. След преглед на продуктите, те се показват на вашите клиенти във вашата страница.

 

Източник: Digital Verge