fbpx

Оптимизация на изображенията за СЕО

Оптимизация на изображения

Ден след ден, търсачките стават все по-умни, а онлайн маркетинг специалистите се опитват със всички сили да поставят своите уеб сайтове на предни позиции, чрез доброто СЕО и други дигитални маркетингови методи.

Има няколко прости техники за СЕО, които пряко се повлияят на класациите за търсене, а една от тях е оптимизацията на изображения.

Визуализацията играе основна роля в дигиталния маркетинг. Уеб сайт без изображение е като безжизнено тяло. Всички знаем, че съдържанието е мощно, но когато е представено под формата на изображение или се поддържа от изображение, става много по-влиятелно. Това означава, че винаги трябва да се опитвате да интегрирате изображение във вашия онлайн маркетинг, уеб сайт, промоция в социалните мрежи и т.н. Изображенията са изключително важни за повишаването на СЕО-то на вашият сайт.

Оптимизацията на изображения е процес, в който изображенията се оптимизират в уеб сайта, а това е най-важният СЕО фактор за страницата и има голямо влияние върху класацията за търсене. Перфектно оптимизираните изображения, могат да
покажат съдържанието, което искате да представите с един поглед. Нека разгледаме някой от факторите за оптимизиране на изображения:

Прилика на изображението

Когато оптимизирането на изображението е направено за добро класиране при търсенията и за да се увеличи силата на СЕО-то. значимостта на изображението към текста е много важно. Винаги включвайте изображения, които представляват и са пряко свързани с вашето съдържание.

Alt Tag

Alt Tag-а е най-важният фактор за оптимизирането на изображението. Търсачките не могат да четат изображенията или видео клиповете, така че реално те не са видими. Alt Tag-ът е това, което ще опише вашето изображение и е много важно то да бъде описано правилно. Включете в него целеви ключови думи, направете го кратък и описателен и никога не го правете по ключовите думи на текста.

Пример: <img src=”optimizacia-na-izobrazhenia.jpg” alt=”Оптимизация на изображенията за СЕО” width=”50” height=”50”>

Име на файла

Наличието на произволни имена на изображенията, не се препоръчват по отношение на СЕО. Търсачките обхождат, чрез името на самият файл и търсят ключови думи в имената на файловете. Полезно е да назовавате снимките си с подходящи ключови думи, които ще почишат силата на СЕО-то.

Размери на изображенията

За да бъде улеснено използването от потребителите, времето за зареждане на уеб сайта трябва да бъде възможно най-ниско. Изображения, които са с големи размери, биха забавили скоростта за зареждане на уеб сайта. Уверете се, че размерите на изображенията, които качвате са с ниски байтове.

Пример: optimizacia-na-izobrazhenia.jpg

 

Източник: Digital Verge