fbpx

Преимуществата на рекламата в Интернет

Преимуществата на рекламата в интернет

Напредъкът на Интернет технологиите повлиява много силно върху развитието на бизнеса в световен мащаб. Много компании използват Интернет рекламата, за да достигнат до определена група по един персонален начин, който може да окаже и много голямо влияние върху продажбите – значително по-голямо от традиционната реклама. Ето няколко преимущества на рекламата в Интернет:

Изгодна цена

Разликата в цената между традиционната реклама и тази в онлайн пространството е много голяма. Интернет рекламите могат да се виждат от милиони хора, които са в мрежата – независимо дали през деня, или през нощта, докато телевизионните и радио рекламите траят по-малко от две минути и са показвани по ограничен брой пъти на ден.

Някои реклами в интернет могат да са дори безплатни, позволяващи ви да достигнете до голяма група от хора, без това да ви струва много. А чрез услуги като AdWords на Google, вие можете сами да разпределяте бюджета си. Освен това трябва да сте наясно, че от него се отнема, когато някой конкретен потребител реши да отвори рекламата ви.

Достигане до конкретна аудитория

Да се стремите да достигнете до конкретна аудитория – това е едно от най-печелившите решения за вашия бизнес. Уеб рекламата може да достигне дори до 100% преглеждания, ако е поместена стратегически. Така например реклама за нова видео игра, която се намира на страницата на сайт за видео игри, би имала много преглеждания, тъй като всеки едни потребител на сайта би се интересувал точно от това.

Обратна връзка

Интернет значително улеснява комуникацията между компаниите и потребителите. Бихте могли да използват анкети, коментари, статистики, за да определите ефективността на рекламите. А социалните мрежи не само могат да подобрят комуникацията между вас и клиентите ви, но и могат да са добро средство за обратна връзка.

Пленяване на аудиторията

За телевизионните зрители е много лесно да сменят канала, докато вървят рекламите. Интернет рекламите не могат да бъдат така лесно игнорирани, както могат да бъдат останалите.

Ако поставите банер в единия край на информационен сайт, читателят ще го вижда, макар и с периферното си зрение. Когато рекламите пък са позиционирани преди видеото, което предстои да бъде изгледано, в повечето случаи те могат да бъдат премахнати едва след първите няколко секунди.