fbpx
Google AdWords кампании

За всяка успешна кампания в AdWords, основното и най-необходимо нещо е правилното и структуриране. За да се развие добре, главното е да бъде добре разбрана. Така че, днес ще разгледаме основната структура на една кампания в Google AdWords.

AdWords работи с 3 главни стълба, а всеки от тях си има отделна структура:

  • Акаунт
  • Кампания
  • Рекламни групи

Акаунт: Цялата основна информация за кампанията е свързана именно с този профил, който е свързан с имейл адрес, защитен е с парола и има пълни данни за плащане на различните кампании.

Кампания: В един профил може да има до 10 000 кампании с различни опции за насочване и различни бюджети. В опциите на кампанията може да нагласите настройките според географско положение, време и видовете устройства, където трябва да се покаже рекламата. Също така,може да зададете и бюджет (колко сте готови да платите за брой кликвания, импресии и реализация).

Рекламни групи: Те се показват под рекламите, във всяка една кампания може да има до 20 000 рекламни групи, които съдържат реклами и набор от ключови думи, от които ще се задейства рекламата. Настройките на рекламата ще бъдат приложими за всички рекламни групи, присъстващи в конкретната реклама.

Успешни кампании в Google AdWords с минимален бюджет

За да провеждате успешни кампании с минимален бюджет е много важно самото структуриране. Препоръчителният начин е, структурата на кампанията да представлява бизнеса ви. Трябва ясно да посочите целта, която искате да постигнете с различните кампании и рекламни групи.

За да ви стане по-ясно, нека разгледаме уебсайта на моден онлайн магазин, за който трябва да се направи AdWords.

Когато видим горната структура,можем много по-лесно да разберем бизнеса и неговите цели.Най-добрата част в AdWords е, че колкото повече ограничаваме структурата на различните рекламни кампании и групи, толкова по-малки бюджети можем да отделяме.

 

Източник: Digital Verge