fbpx
SEO оптимизация SEO оптимизация от GCH Digital – стълба към челните позиции в Google SEO (Search Engine Optimization) oптимизацията представлява стратегия за подобрението на позициите в търсачките (Google, Yahoo, Bing, Yandex) - съвкупност от детайли, подпомагащи процеса на развитие на сайта. Различните типове сайтове предполагат различна „система“ на оптимизация в зависимост от отрасъла, към който са насочени.

Индексирането на сайтовете се получава чрез обхождането на т.нар. „ботове“ (среща се и като Spider или Crawler) – специализиран софтуер, който сортира посочената му информация и я предоставя на базата данни на съответната търсачка. Google е разработил около 300 фактори, които играят своята роля при определяне на класирането в SERP-a, като по-важните и всеизвестни сред тях са: авторитет на домейна, авторитет на целевата страница, уникално съдържание, броят вътрешни и външни линкове, тяхното качество и релевантност, PR (Page Rank) на сайта.

Всеизвестен факт е, че SEO няма точна формула, по която да бъде извършвано, въпреки че в последно време на пазара могат да се намерят все по-голям брой учебници, провеждат се курсове, лекции и семинари.

tendencii-seo-ueb-saitove-gchdigitalВ последно време огромният наплив от уеб сайтове осигурява все повече работа за SEO специалистите у нас и в световен план. Всеки потребител търси възможности за бързо развитие и позициониране на първо място по съответните ключови думи. Първокласната SEO оптимизация обаче представлява бавен, тежък и трудоемък процес, особено в по-конкурентните ниши. Обикновено първите резултати по зададените предварително ключови думи могат да се видят след период не по-малък от три месеца. За да бъде напълно успешна оптимизацията при коректно изпълнена стратегия от страна на специалиста е необходима минимум една година.

Оптимизирането на един сайт обаче никога не бива да „заспива“ – Google и останалите търсачки непрекъснато развиват и подобряват услугите си, задължавайки специалистите в областта да поддържат постоянство в работата си. Новите алгоритми на интернет гиганта отдават голямо предимство на изключително уникалното съдържание за сметка на броя външни линкове към сайта – тенденция, която доскоро беше смятана за абсолютно задължителна в оптимизирането.

Днес в SERP-a на Google могат да се забележат сайтове, които държат високи позиции без почти никакви връзки, сочещи към тях. Интересното и полезно за потребителя съдържание само по себе си „оптимизира“ сайта, генерирайки трафик и намалявайки степенда на отпадане (Bounce rate). Значението на оптимизацията от маркетингова гледна точка в глобален мащаб ще придобива все по-сериозни размери в бъдеще. Статистическите изследвания сочат, че броят на онлайн магазините, желаещи да популяризират продуктите си в интернет средите нараства прогресивно с всеки изминал ден.

Оптимизацията на онлайн магазин във висококонкурентна ниша се смята за един от върховете в бранша, тъй като изисква сериозни познания, не само в подбора на подходящи ключови думи, но и в оптимизирането на снимковия материал, поднасянето на уникална информация относно продуктите и отделното им оптимизиране.

Оптимизацията се разделя на два основни типа – външна (OnPage) и вътрешна (OffPage). В следващите редове ще направим кратко резюме на основните направления от двата типа, по които екипът на рекламна агенция GCH Digital работи.
Рекламна агенция GCH Digital е сформирала екип от SEO гурута, които имат дългогодишен опит в изкарването на челни позиции на сайтове дори в най-конкурентните браншове у нас. Реализираните от агенцията проекти могат да се открият на страницата „Портфолио“ в сайта. Креативността, разнообразието и творческата мисъл на екипа е в основата на успешно реализираните проекти и положителните референции на клиентите.
Изборът на оптимизация на сайт от GCH Digital е прозорец към необятния свят на интернет пространството и сигурно стъпало към следващото ниво на бизнес развитието. GCH Digital e първата рекламна агенция в страната, която дава гаранции за успешни резултати!