6 причини бизнесът ви да започне да мисли цифрово през 2021 г.

 1. По-добра онлайн видимост
  Присъствието онлайн е помогнало на много компании да останат актуални и активни през изминалата година заради предизвикателствата, породени от пандемията и нарастващата пазарна конкуренция.

65% от предприемачите вярват, че навиците на техните потребители са се променили и те предпочитат да се ангажират онлайн пред това да го правят лично. Тъй като повечето потенциални клиенти разглеждат компания онлайн преди да правят бизнес/покупка (за да се уверят, че са жизнеспособни и надеждни), много компании инвестират в подобряване на онлайн присъствието си.

2021 година е моментът да създадете или актуализирате остарял уебсайт, да управлявате по-добре социалните си мрежи и да влагате повече време и усилия в качествено съдържание.

 1. Подобрено клиентско изживяване
  Профилът на потребителите става все по-технологичен и компаниите трябва да използват тази сила, за да привличат и задържат клиенти. Едно очевидно предимство на дигиталната бизнес трансформация е, че тя може значително да подобри клиентското изживяване за цифрово разбиращия потребител. Компаниите могат да подобрят удовлетвореността и лоялността на клиентите, като правят нещата по-лесни и оптимизирани.
 2. Автоматизирайте
  Цифровата автоматизация на процесите предлага засилено сътрудничество и интеграция между бизнес областите, намалена човешка грешка, повече време за задачи с добавена стойност, по-голям капацитет за увеличаване и други предимства.
 3. Усъвършенстване на операциите
  Едно от предизвикателствата пред дигиталната трансформация е, че компаниите често се нуждаят от няколко доставчици за своите административни процеси, когато предприемат преминаване към дигитализиран модел, което означава множество договори за жонглиране, няколко различни проекта за управление и различни интеграции за изпълнение. Това е неефективно и отнема много време, по-скъпо и по-рисковано от гледна точка на бизнеса. Разчитането на един доставчик обаче е по-рентабилно, спестява ви време и е по-сигурно.
 4. Фокус върху сигурността
  Административната дигитализация прави бизнес процедурите като подписване на документи и фактуриране по-сигурни от хартиените транзакции. Въпреки това, тъй като цифровизацията става все по-разпространена, нарастват и заплахите за сигурността. Важно е компаниите да разчитат на цифрови бизнес инструменти, които предлагат цялостна протекция за защита на данните и зачитане на поверителността при всички операции. Данните показват, че 84% от клиентите са по-лоялни към компании, които имат силен контрол на сигурността.
 5. Устойчивост
  Организациите трябва да започнат да се фокусират върху начини да направят своя бизнес по-устойчив, а цифровизацията е добро място за начало. Елиминирайки хартията, компаниите могат да избегнат прекомерни и ненужни документи, което помага да се допринесе по-малко за производството на хартия и изсичането на дървета, загубата на вода и емисиите на CO2, които произтичат от това.