fbpx
да си направим YouTube канал

YouTube е най-големият сайт за споделяне на видео онлайн и има повече от един милиард потребители. Това е почти една трета от потребители в интернет. Не е ли огромен? Ще се изненадате, когато разберете, че по-голямата част от бизнесите, все още не са в него и не е най-използваната онлайн медия.

Защо малките фирми не смятат YouTube за маркетингов канал? Една от главните причини е, че създаването на видео съдържание не е чак толкова лесно осъществимо, в сравнение със статии или изображения. Нещата, на които трябва да обърнете внимание са, че видеоклиповете имат много по-голяма ангажираност, отколкото всяка друга форма на съдържание, а YouTube достига милиард потребители от различни ниши. Ако вашият бизнес може да създаде видео съдържание, което ще ангажира и обучи вашата аудитория, то тогава YouTube е точното място за вас.

Е, готови ли сте да създадете свой собствен канал в YouTube?

Последвайте тези прости стъпки, които ще ви помогнат при създаването му. Преди това, обаче се уверете, че сте изградили интерактивен видеоклип.

Ето стъпките:

  • Влезте е YouTube
  • Кликнете върху бутона за регистрация в горния десен ъгъл. След това, влезете с профила си в Google, с който искате да управлявате канала.
  • След като се регистрирате, кликнете на профилната снимка и отидете на меню „настройки”.
  • В настройки, ще намерите опцията „създай канал”. Кликнете върху нея.
  • YouTube ще ви попита за потребителско име на вашият канал. Въведете името, което представлява вашият бизнес.

Това е! Вашият YouTube канал вече е готов.

След като сте създали вашият канал, качете логото на вашият бизнес, като кликнете върху опцията за редактиране на лого.

След това качете изображение за вашият канал, но не какво да е, а корица. Направете я по-креативна и ангажираща. Изображението трябва да бъде с размер 2560 Х 1440 и големина до 2 МБ.

Разделът за описание, ще ви позволи да разкажете какъв е вашият бизнес и към какво е насочен канала. Напишете кратко описание за бизнеса си и включете целевите ключови думи в него.

Качвайте само ангажиращи видеа и предоставяйте на аудиторията си различни начини за връзка с вас.

 

Източник: Digital Verge