fbpx

Защо дигиталният маркетинг е толкова важен за малкия бизнес?

Дигитален маркетинг

Сравнявайки последните десетилетия, в наши дни всички сме свързани онлайн, дигитално. Толкова много обичаме да бъдем онлайн. Там търсим, учим, пазаруваме, проучваме, забавляваме се или споделяме разни неща. Каквото и да се случва „режимът онлайн е винаги включен”.

Що се отнася до бизнеса и брандовете, дори те поставят под съмнение традиционните маркетингови практики и постепенно изместват поглед към „Дигиталния маркетинг”. Може би собствениците на малък бизнес си мислят, че подобна активност няма да доведе до желания резултат, но истината съвсем не е такава.

Традиционните маркетингови стратегии, поставят някои бариери пред собствениците на малки предприятия и стартиращи компании. Това е например високият бюджет и невъзможността да се достигне до целевата аудитория и комуникация с клиентите. Дигиталният маркетинг има по-големи възможности за растеж на бизнеса. Той достига до целевата група от клиенти, създава дългосрочни взаимоотношения и генерира доста добри резултати.

Приложението на дигитален маркетинг във вашият бизнес, ще ви даде големи предимства. Нека разгледаме някои от тях:

Дигиталният маркетинг е много по-достъпен

Повечето хора смятат, че онлайн маркетингът е нещо лесно, но това далеч не е така. Разбира се, в сравнение с традиционния маркетинг, той е много по-достъпен. Всичко, което се изисква за инвестиция е свободно време, малко творчество и дори може да спестите пари. Ако искате да достигнете до по-голям обхват и да спечелите повече потенциални клиенти, просто трябва да имате добре насочена стратегия, креативност, свободно време и човешки ресурси.

Увеличава видимостта за търсачките

Когато кажем онлайн маркетинг, това не означава само създаването на уеб сайт. Наличието на сайт, би имало смисъл единствено, когато целевата група го посещава. А това е възможно, когато той е видим за тях. Създаването на добра SEO оптимизация, ще създаде желания трафик по ключови думи, свързани с бизнеса. Подобреното класиране в търсачките и високият трафик ще разширят обхвата на вашия бизнес.

Достъпност от мобилен телефон

В наши дни, хората прекарват много повече време на мобилните си телефони, отколкото на лаптопите и настолните компютри. Дигиталният маркетинг предоставя възможността услугите на вашия бизнес да се показват и на мобилните устройства по много лесен и интелигентен начин. Онлайн маркетингът ще направи вашите услуги достъпни за клиентите, навсякъде и по всяко време. Това е най-доброто време за интегриране на стратегии за дигитален маркетинг, които са ориентирани към мобилни устройства и мобилни потребители, с цел по-бърз растеж и изграждане на марка.

По-бърза реализация на конверсии

Трафикът към вашият уеб сайт няма да бъде от полза, ако не бъде конвертиран по някакъв начин. Това са клиенти, абонати, регистрации или продажби. С приложението на дигиталния маркетинг вашите усилия ще достигнат до реализация и лесно ще можете да измерите успеха си.

Увеличаване на възвръщаемостта на инвестициите ви

Когато става въпрос за бизнес, крайният резултат, който всеки собственик или инвеститор очаква е възвръщаемост на инвестицията. Дигиталният маркетинг достига желаните резултати, а също така предоставя възможността лесно да измервате вашите абонати, регистрации, аудитория, информация за контакти или онлайн покупки. Това ви позволява да наблюдавате и измервате приходите и реализациите си. Правилната стратегия в дигиталния маркетинг ще увеличи вашата реализация, трафикът към уеб сайта, прихода на вашият бизнес и в крайна сметка ще увеличи възвръщаемостта на инвестициите ви.

Улеснено взаимодействие с клиенти

Едно от най-важните предимства на дигиталният маркетинг, в сравнение с традиционния маркетинг е, че директно можете да разговаряте с клиентите си и целевата аудитория. Този тип маркетинг предоставя различни платформи като социални мрежи, уеб приложения или уеб сайтове, чрез които публиката директно стига до вас, за да зададе своите въпроси или оплаквания. В зависимост от начинът, по който си взаимодействате с вашата аудитория и отговаряте на заявките й, можете да надградите или да разрушите марката си.

Да имате качествена връзка с клиентите си, би довело до по-лесното изграждане на доверие в тях. Доверието, от своя страна води до редовни и трайни клиенти, който спомагат за разпространението на вашия бизнес, чрез познатия ни метод „от уста на уста”.

Лесно измерване на усилията

Когато става въпрос за традиционен маркетинг, не можете да измерите реализацията си до точност, можете да изчислите крайните приходи, но практически е невъзможно да проследите всяко действие, извършено от вашите клиенти. Дигиталният маркетинг дава възможност, използвайки различни приложения от Гугъл Анлитикс, да проследите вашите усилия и действията на клиентите ви. Измерването на ефективността ще ви предостави разнообразни възможности за развитието като марка.

Освен предимствата споменати по-горе, дигиталният маркетинг ще ви даде правото да превърнете бизнеса си в марка и да изградите положителна репутация. Той дава възможността да приложите доказани техники и стратегии, които не само привличат трафик, а и предоставят резултати и реализации.

Дигиталният маркетинг е свързан с: предаване на вашето послание към правилните хора; получаване на точния вид конверсии и изграждане на правилни отношения с клиентите.

 

Източник: Digital Verge